امروزه به دلیل وضع اقتصادی موجود، قیمت فرش بسیار بالا رفته و تعویض فرش و قالی منزل نیازمند هزینه هنگفتی است. به همین خاطر لازم است تا به وسیله روفرشی از فرش خود محافظت کنید تا طول عمر فرش و قالی شما افزایش پیدا کند. در صنعت نساجی روفرشی های متنوعی تولید می شود، که از نظر جنس و طرح با یکدیگر متفاوت هستند. همین تنوع روفرشی ها از نظر جنس و حتی امکانات باعث شده تا هنگام خرید با سوالات مختلفی مواجه شویم. یکی از امکاناتی که جدیدا بیشتر مورد توجه قرار گرفته، کش دار بودن روفرشی است. این ویژگی کاربرد بهتری به روفرشی می دهد و مشکل اساسی روفرشی ها یعنی جا به جا شدن و جمع شدن آن ها را حذف می کند.
دسته ای از روفرشی ها که از جنس پلی استر تولید می شوند و سبک و نازک هستند به راحتی روی فرش سر می خورند. ثابت نبودن روفرشی می تواند برای کودکان، افراد مسن و حتی جوانان خطرناک باشد و در اثر زمین خوردن با آسیب جدی مواجه شوند. به همین علت روفرشی های کش دار تا این حد مورد توجه قرار گرفتند
جالب است بدانید که در ایران، بیشتر روفرشی های کش دار، ترک بودند. روفرشی های ترک اگرچه کیفیت بالایی دارند اما قیمت آن ها نیز بسیار زیاد است. خوشبختانه در سال های اخیر تولید روفرشی های کش دار ایرانی با قدرت بیشتری در حال اجراست.
برای خرید روفرشی کش دار ایرانی کلیک کنید
علت استفاده از روفرشی کش دار چیست؟
در دکوراسیون خانه ما ایرانی ها، فرش و قالی یک جز اساسی محسوب می شود. فرش ها کف خانه را گرم و راحت می کنند. علاوه بر این، فرش کیفیت هوای داخل خانه را بهبود می بخشد و همچنین یک لایه مقاوم در برابر لغزش ایجاد می کند. به طور کلی فرش مناسب، خانه شما را شیک تر و زیبا تر نشان می دهد. اما در اثر بی توجهی و شستشوی مداوم، تار و پود فرش آسیب دیده و فرش یا قالی شما دچار رنگ پریدگی می شود. به همین خاطر لازم است تا از یک روفرشی مناسب برای محافظت از فرش و قالی خود استفاده کنید.
روفرشی به پارچه ای ضخیم گفته می شود، که در ابعاد مختلف وجود داشته و از فرش در برابر پا خوردگی و نور آفتاب محافظت می کند. علاوه بر این با استفاده از روفرشی می توان عیب و ایراد های فرش را پنهان کرد. با استفاده از روفرشی می توانید از فرش های روشن و قسمت هایی از فرش که در مجاورت شومینه یا بخاری است، محافظت کنید.
اما یکی از مشکلات روفرشی ها لیز خوردن آن از روی فرش، جمع شدن، حرکت کردن و… است که تمامی این ها باعث کاهش زیبایی روفرشی و ایجاد حس به هم خوردگی در خانه می شود. روش های مختلفی برای ثابت نگه داشتن روفرشی بر روی فرش امتحان شده است. از سنجاق زدن و گیره زدن تا روفرش های کش دار، تلاش های خانگی و کارخانه ای برای فیکس کردن روفرشی روی فرش بوده ند که بهترین آن ها همین ایده روفرشی کش دار است.
با کش بودن روفرشی می تواند جلوی بسیاری از مشکلات را بگیرد و خطرات استفاده از روفرشی را کاهش دهد. علاوه بر این، به دلیل ثابت ماندن روفرشی روی فرش، هم زیبایی دکوراسیون داخلی حفظ می شود و هم احتمال کثیف شدن فرش کمتر و در حد صفر خواهد شد.
معرفی انواع روفرشی کش دار
روفرشی ها انواع مختلفی دارند. با این حال روفرشی کش دار بر روی برخی از انواع روفرشی ها اجرایی شده است. البته روفرشی های ترک، تنوع بیشتری دارد اما همانطور که گفته شد قیمت آن نیز بالاست. در مقابل، روفرشی های ایرانی کش دار که کیفیت بالایی دارند، می توانند جایگزین مناسبی باشند. خوشبختانه هنرکده نیکزاد بهترین روفرشی های خود را به صورت کش دار نیز تولید و روانه بازار می کند. برندهای دیگری نیز در این زمینه فعال هستند.
برخی از انواع روفرشی ها که کش دار هم هستند عبارتند از:
- روفرشی مدرن ابریشمی
این دسته از روفرشی ها از الیاف ابریشم مصنوعی بافته شده اند و به دلیل لطافت و درخشندگی که دارند، جلوه منزل شما را چندین برابر می کنند. روفرشی مدرن ابریشمی بدون پرز بوده و برای کودکان و افرادی که آلرژی دارند، مناسب است. این روفرشی ها بسیار سبک هستند. روفرشی ابریشمی کش دار می تواند بهترین گزینه برای مراقبت از فرش باشد. روفرشی های ابریشمی که کش ندارند عموما با مشکل جا به جا شدن و جمع شدن مواجه هستند. - روفرشی کلاسیک
این نوع روفرشی ها ضخامت کمی دارند و حمل آنها کار سختی نیست. به همین خاطر از روفرشی های کلاسیک به عنوان زیرانداز استفاده می شود. روفرشی های کلاسیک اغلب در طرح های ترنج، افشان و لچک تولید می شوند. این نوع روفرشی ها کمتر به صورت کش دار تولید می شوند. با این حال برخی برندها اقدام به تولید نوع کش دار آن ها کرده اند تا روی زیر اندازها و… ثابت بمانند. - روفرشی شانل مدرن
این نوع روفرشی از الیاف شانل یا مخمل تولید می شود و برای منازلی که به صورت مدرن دیزاین شده اند، مناسب است. روفرشی های شانل به صورت دو طرفه نیز در بازار موجود هستند که در صورت کثیف شدن یک طرف روفرشی می توان از طرف دیگر آن استفاده کرد. اگرچه این روفرشی ها سنگین هستند اما اگر به صورت کش دار تهیه شوند، خیالتان از عدم جا به جایی روی فرش راحت تر خواهد بود. - روفرشی ترک کش دار
این دسته از روفرشی ها، تولیدی کشور ترکیه هستند و دور تا دور آنها کش دوزی شده است. قیمت روفرشی های ترک به نسبت نمونه های داخلی بیشتر است. این در حالیست که روفرشی های ترک نازک تر هستند و دوام کمتری دارند.
روفرشی کش دار چه مزایایی دارد؟
استفاده از روفرشی های کش دار مزیت های زیادی دارد. درست است که قیمت آن ها نسبت به نوع بدون کش بیشتر است؛ اما ویژگی های مثبت و مزیت های این نوع روفرشی باعث شده تا طرفداران زیادی داشته باشد. برخی از این مزیت ها را با هم مرور می کنیم.
افزایش طول عمر فرش
اگر قصد دارید، نیاز به تعویض مکرر فرش را به حداقل برسانید، توصیه می شود از روفرشی با کش استفاده کنید. چرا که این نوع روفرشی به صورت کامل دور فرش شما قرار می گیرد و از ایجاد پارگی و سوراخ جلوگیری می کند.
ایمنی بهتر در خانه
زمانی که روفرشی دارای موج، برآمدگی و چین و چروک است، می تواند خطری جدی برای اعضای خانواده محسوب شود. چرا که ممکن است، باعث زمین خوردن، افتادن و آسیب دیدن افراد شود. اگر می خواهید از خود، اعضای خانواده تان، مهمانان و حیوانات خانگی خود در برابر آسیب های احتمالی محافظت کنید، روفرشی کش دار ایده خوبی است.
خانه ای تمیز تر
این مدل روفرشی می تواند به تمیز و مرتب نگه داشتن ظاهر خانه کمک کند. اگر در حالی که ظرف غذا را در دست دارید، روی برآمدگی های روفرشی زمین بخورید، یک اتفاق ناخوشایند رخ داده است که به زمان زیادی برای تمیز کردن نیاز دارد. علاوه بر این نامنظم بودن روفرشی، ظاهر منزل شما را بهم ریخته و نامرتب نشان می دهد.
کاهش هزینه ها
یکی دیگر از مزیت های استفاده از انواع روفرشی هایی که به آن ها کش متصل شده است، کاهش هزینه هاست. اگر نمی خواهید فشار های مالی تعویض فرش را تحمل کنید، خرید روفرشی کش دار به شما توصیه می شود.
زیبایی منزل
اغلب خانم ها نگران بد جلوه کردن روفرشی و زشت شدن نمای اتاق و منزل شان هستند. روفرشی های کش دار در طرح ها و رنگ های متنوع و زیبا در بازار موجود هستند و زمانی که بر روی فرش منزلتان قرار می گیرند، تفاوت روفرشی و فرش قابل تشخیص نیست. در نتیجه اگر از روفرشی با کش استفاده کنید، احتمالا می توانید حتی در هنگام حضور میهمان نیز آن را از روی فرش خود بر ندارید.