فروشگاه اینترنتی روفرشی و فرش نساج باشی

چرا فرش ماشینی پرز می دهد؟

پرز فرش ماشینی

حتما این سوال برای شما هم مطرح شده که چرا فرش ماشینی پرز می دهد و این مشکل از کجا شروع می شود؟ این مورد به خصوص زمانی که فرش ماشینی به تازگی خریداری شده باشد بیشتر به چشم می آید. واقعا دلیل وجود این همه پرز روی فرش های ماشینی چیست و چه طور می توان از دست آنها خلاص شد؟

در این مطلب به صورت خلاصه به ارائه برخی نکات در این خصوص پرداخته ایم که با هم مرور می کنیم

دلایل وجود پرز در فرش های ماشینی

اصولا تمامی فرش ها چه از نوع دستباف و چه ماشینی همراه با پرز خواهند بود. بنابراین پرز داشتن فرش یک مورد کاملا طبیعی است. با این حال برخی دلایلی باعث می شود که فرش ماشینی بیشتر پرز بدهد. در نتیجه اطلاع از این دلایل می تواند به شما کمک کند تا هوشمندانه تر هم در خرید فرش و هم در نگهداری فرش عمل کنید

جنس و کیفیت الیاف به کار رفته در بافت فرش ماشینی

یکی از مهم ترین موارد در هنگام خرید فرش ماشینی توجه به جنس و کیفیت الیاف به کاررفته در بافت آن است. هر چه کیفیت الیاف به کار رفته بالاتر باشد میزان پرزدهی فرش نیز کمتر خواهد بود. اصولا فرش های ماشینی با الیاف اکریلیک از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. هر چند که طی چند هفته اول پس از خرید فرش های ماشینی آکریلیک نیز پرزدهی بالایی دارند اما با گذشت زمان میزان پرزدهی کمتر خواهد شد.

دقت دشته باشید که در صورت ادامه دار بودن پرزدهی فرش حتی با وجود گذشت چند هفته از خرید آن می توان گفت که الیاف به کار رفته در بافت فرش از کیفیت و جنس مناسبی برخوردار نیستند.

یکی از ویژگی های فرش های ماشینی مدرن این است که این نوع فرش ها پرز ندارند یا میزان پرز بسیار کمی خواهند داشت. به همین علت است که توجه به این نوع فرش ها بیشتر از گذشته شده است. به ویژه اگر در خانواده خود کودک یا فرد مبتلا به بیماری های تنفسی مثل آسم دارید، فرش های مدرن بهترین انتخاب هستند.

برای خرید فرش مدرن کلیک کنید

عدم تنظیم مناسب دستگاه ریسندگی

دستگاه های مخصوصی برای تولید نخ فرش ماشینی مورد استفاده قرار می گیرند. در صورتی که این دستگاه ها پیش از شروع به کار به شکل صحیح تنظیم نشده باشند تاب دادن نخ فرش نیز به درستی انجام نشده و به این ترتیب پرزدهی آن افزایش می یابد.

شانه و تراکم فرش ماشینی

تعداد گره های موجود در عرض هر فرش ماشینی شانه نامیده می شود. به عنوان مثال فرش ماشینی 700 شانه در عرض خود دارای 700 گره است. همچنین تراکم فرش ماشینی به تعداد گره های طول آن گفته می شود. اما تاثیر شانه و تراکم فرش بر میزان پرزدهی آن چیست؟

باید گفت که بیشتر بودن شانه و تراکم فرش ماشینی باعث کمتر شدن میزان پرزدهی آن خواهد شد. به عنوان مثال فرش ماشینی 1500 شانه دارای پرزدهی کمتری نسبت به فرش های 1200 و 700 شانه است. البته که بالا بودن تراکم و شانه فرش ماشینی با افزایش قیمت آن نیز ارتباط مستقیم دارد. به طور کلی فرش های ماشینی باکیفیت پرزدهی کمتر و قیمت بالاتری دارند.

عدم استفاده از آهار مناسب

همه فرش های ماشینی دارای نخ خاب هستند. آهار برای بالا بردن استحکام نخ خاب فرش های ماشینی مورد استفاده قرار می گیرد. در مواردی که الیاف به کار رفته در فرش ماشینی نسبت به حالت معمول بلندتر بوده و برای مهار کردن آن ها از آهار استفاده نشده باشد، پرزدهی فرش نیز افزایش می یابد. البته پاخوری بیش از حد فرش های ماشینی نیز به پرزدهی آنها منجر خواهد شد.

زمان طبیعی برای پرزدهی فرش ماشینی

فرش های ماشینی خوب به مدت یک الی سه هفته پس از خرید پرزدهی دارند. البته رنگ فرش نیز بر مدت زمان پرزدهی و شدت آن تاثیرگذار خواهد بود. اصولا فرش هایی با رنگ تیره پرزدهی بیشتری دارند.

روش هایی برای کاهش پرزدهی فرش ماشینی در منزل

با وجود تمام اقداماتی که در کارخانه برای کاهش پرزدهی فرش ماشینی انجام می شود باز هم این مورد به صفر نخواهد رسید و شما با خرید فرش ماشینی جدید شاهد پرزدهی آن خواهید بود. اما نگران نباشید. در ادامه با روش هایی برای به حداقل رساندن پرزدهی فرش های ماشینی در منزل آشنا خواهید شد.

جارو کردن صحیح فرش های ماشینی

اصولا جارو زدن فرش ماشینی به صورت صحیح می تواند تاثیر زیادی بر افزایش طول عمر و سلامت آن داشته باشد. این کار را به صورتی انجام دهید که آسیبی به فرش وارد نشود. توصیه می شود جارو کشی 2 روز یک بار در جهت خواب فرش انجام شود. از قرار دادن دور موتور جارو برقی روی سرعت حداکثری پرهیز کنید.

برای کسب نتیجه بهتر از جارو کشی پیش از استفاده از جارو برقی یک حوله مرطوب را روی فرش کشیده و اجازه دهید تا رطوبت آن خشک شود. سپس شروع به جارو زدن فرش کنید. جارو زدن منظم و صحیح فرش ماشینی به مرور باعث کاهش پرزدهی آن خواهد شد.

شانه کشیدن فرش ماشینی

شانه کشیدن فرش ماشینی یکی دیگر از روش های از بین بردن پرزدهی آن است. البته استفاده از فرچه برای شانه کشیدن فرش ماشینی به هیچ عنوان توصیه نمی شود چون باعث آسیب دیدن الیاف آن خواهد شد.

اگر شانه مخصوص فرش در دسترس ندارید می توانید با استفاده از جاروهای حصیری یا همان جاروی شمالی فرش را شانه کنید. حتما کمی جارو را خیس کرده و سپس آن را روی فرش بکشید. با شانه کردن فرش به صورت روزانه شاهد کاهش پرزدهی آن خواهید بود.

شامپو فرش

بهتر است در هفته های اول پس از خرید فرش ماشینی برای کاهش پرزدهی آن از شامپو فرش استفاده کنید. برای این کار مقداری شامپو فرش را داخل آب ریخته و کف درست کنید. سپس با کمک یک پارچه توری آن را روی سطح فرش بمالید. دقت داشته باشید که نباید فرش بیش از حد خیس شود. پس از پوشاندن تمام سطح فرش با شامپو فرش و آب به کمک یک توری تمیز که تنها به آب آغشته کرده اید سطح فرش را تمیز کرده و صبر کنید تا کاملا خشک شود. به این ترتیب پرزدهی فرش ماشینی کاهش خواهد یافت.

فوم نگهدارنده فرش

برای کاهش پرزدهی فرش های ماشینی می توان از فوم نگهدارنده فرش نیز استفاده کرد. این فوم ضمن جلوگیری از پوسیدگی فرش شما به دلیل نم گیری و محافظت از آن در برابر کثیفی ها فشار پا بر روی فرش را نیز کاهش داده و کمک می کند فرش دیرتر پاخورده شود. می دانید که پاخوری زیاد فرش های ماشینی باعث آسیب الیاف آن و افزایش پرزدهی خواهد شد.

تذکر برای پرزگیری فرش های ماشینی

دقت داشته باشید که برای پرزگیری فرش های ماشینی از شوینده های نامناسب مانند انواع پودرهای آنزیم دار استفاده نکنید. این پودرها می توانند به الیاف فرش آسیب وارد کنند.

همچنین دقت داشته باشید که برای پرزگیری فرش ماشینی از آب گرم استفاده نکنید.

جمع بندی

پیش از خرید فرش ماشینی حتما اطلاعات لازم در مورد میزان پرزدهی فرش مورد نظر خود را به دست آورید. به خصوص اگر شما یا افراد منزل به پرز فرش حساسیت دارید با دقت بیشتری به این موضوع بپردازید. حتما از فروشنده بپرسید که پرزدهی تا چه زمانی ادامه داشته و از چه روش هایی می توانید برای کاهش آن استفاده کنید. دقت کنید که خرید فرش ماشینی را تنها از مراکز معتبر انجام دهید.

اشتراک گذاری:

در telegram به اشتراک بگذارید
Telegram
در whatsapp به اشتراک بگذارید
WhatsApp
در pinterest به اشتراک بگذارید
Pinterest
در linkedin به اشتراک بگذارید
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شبکه های اجتماعی ما

جدیدترین مقالات مجله نساج باشی

از جدیدترین اتفاقات مطلع شوید

عضویت در خبرنامه نساج باشی

جدیدترین اطلاعات، تخفیف ها، کمپین ها و مسابقات را در ایمیل خود دریافت کنید

مقالات مرتبط

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 آیتم سبد خرید
حساب کاربری