در صنعت تولید روفرشی، رنگ و طرح های مختلف و متنوعی به بازار عرضه می شود. انتخاب در بین این طیف گسترده معمولا بر اساس سلیقه انجام می شود. اما آگاهی از یک سری نکات در رابطه با رنگ، طرح ها و تاثیرات هر کدام، هماهنگی و اصول زیبایی شناختی می تواند در داشتن یک انتخاب صحیح و بهتر به ما کمک کند. به همین علت است که اهمیت دانش نسبت به مزایا و معایب روفرشی با رنگ تیره مهم است.
اگر قصد خرید روفرشی را داشته باشید احتمالاً این رو فرشی با رنگ روشن و روفرشی با رنگ تیره دچار شک و تردید می شوید. اگرچه رنگ روفرشی باید با دکوراسیون داخلی هماهنگ باشد اما روشن یا تیره بودن رو فرشی، علاوه بر هماهنگی با دکوراسیون داخلی به عوامل دیگری نیز بستگی دارد. در نتیجه نمی توانید تنها با در نظر گرفتن دکوراسیون داخلی بین روفرشی روشن و روفرشی تیره رنگ انتخاب کنید
در این مقاله به صورت کامل و اختصاصی به بررسی مزایا و معایب روفرشی با رنگ تیره می پردازیم. با بررسی و شناخت ویژگی های این دسته از روفرشی پس از خرید، رضایت بیشتری از انتخاب خود داریم.
روفرشی با رنگ تیره
در میان انواع روفرشی ها، روفرشی های تیره رنگ طرفداران خاص خود را دارد. این دسته از روفرشی که معمولا طرح های زیبا و چشم نوازی دارند در سبک های مختلف از کلاسیک گرفته تا مدرن و مینیمال وجود دارند. یکی از دلایل داشتن طرفداران زیاد این دسته روفرشی نیز به علت طرح های خاص آن است.
روفرشی با رنگ سرمه ای، آبی کاربنی، طوسی تیره و… از جمله رنگ های خاص و زیبا در این دسته هستند. در هر خرید برای داشتن یک انتخاب اصولی و بدون پشمانی بهتر است از مزیت ها و عیب های آن به درستی اطلاع داشته باشیم.
اگر تنها به مزایای روفرشی روشن یا روفرشی با رنگ تیره نگاه کنیم، هرکدام مزیت های زیادی را به خود اختصاص داده اند. اما در هنگام خرید باید در کنار مزیت های هر کدام از این نوع روفرشی ها، به معایب آن نیز توجه شود. در ادامه به بررسی مزایای روفرشی رنگ تیره می پردازیم و سپس نگاهی به معایب آن خواهیم داشت.
مزایای روفرشی با رنگ تیره
روفرشی با رنگ تیره مزیت های مختلفی دارد. این مزایا که به علت وجود رنگ بندی خاص به وجود می آیند عموما در روفرشی های رنگ روشن وجود ندارند و حتی به عنوان ضعف در آن ها به حساب می آید.
از مهم ترین مزایای روفرشی رنگ تیره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت بیشتر در برابر آلودگی:
رنگ های تیره معمولا نسبت به کثیفی و آلودگی ها مقاومت بیشتری دارند. این در حالی است که رنگ های روشن به سرعت و با کوچک ترین آلودگی کثیف می شوند. - طول عمر بیشتر:
به دلیل مقاومت این دسته روفرشی در برابر آلودگی ها نسبت به رنگ روشن نیاز کمتری به شستشو دارند به همین دلیل دیرتر دچار پوسیدگی شده و در نتیجه طول عمر آن ها بیشتر است. - مناسب محیط های پر نور:
اگر محیط خانه شما پر نور است و هم از نور طبیعی و هم نور پردازی مهندسی شده در فضای ساختمان بهره مندید، روفرشی تیره رنگ می تواند انتخاب جذابی برای شما باشد. تصور تابش تلألو های طلایی نور آفتاب بر روفرشی های سرمه یا ترکیب های تیره دیگری مانند سیاه و سفید یا مشکی طلایی، بسیار چشم نواز است. - مدرن بودن:
یکی از ویژگی های مهم روفرشی های تیره رنگ مدرن بودن آن هاست. در حال حاضر این طیف رنگ در دکوراسیون ها استفاده زیادی دارند. - جلوه خاص:
یکی از ویژگی های رنگ های تیره به ویژه در دکوراسیون، ایجاد جلوه خاص آن ها در فضا است. این رنگ ها به ویژه در حالتی که به صورت ترکیبی استفاده شوند می توانند زیبایی خاصی به محیط القا کند.
با وجود مزایای قابل توجهی که این دسته از روفرشی دارد اما معایب آن هم تاثیر بسزایی در انتخاب می تواند داشته باشد. در ادامه به بررسی معایب روفرشی های تیره رنگ می پردازیم تا بتوانیم انتخاب درست تری داشته باشیم.
معایب روفرشی رنگ تیره
برای استفاده از روفرشی های تیره رنگ بهتر است معایب آن را بشناسید. چرا که در صورت استفاده طولانی مدت ممکن است تاثیرات مثبتی برای ما نداشته باشد.
- تاثیر منفی بر نور محیط:
در صورتی که محیط خانه شما نور کافی ندارد (هم نور طبیعی و هم نور پردازی های طراحی شده در خانه) رنگ تیره این روفرشی ها باعث تاریک تر شدن فضای خانه می شود. همانطور که در بخش مزیت ها گفته شد، این دسته از روفرشی ها بهتر است در محیط های پر نور استفاده شود. - کوچک تر نشان دادن فضا:
اگر مساحت خانه شما به ویژه سالنی که قصد دارید در آن از روفرشی استفاده کنید، خیلی بزرگ نیست بهتر است در انتخاب رنگ تجدید نظر کنید. چرا که رنگ تیره این روفرشی ها (حتی فرش) باعث کوچک تر نشان دادن محیط می شود. این موضوع در دراز مدت می تواند باعث آزار شما شود. - تاثیر رنگ تیره بر اعصاب:
در روانشناسی رنگ ها گفته شده، استفاده طولانی مدت از رنگ های تیره تاثیرات منفی بر اعصاب و روان می گذارند. یکی از رنگ هایی که مدتی است بسیار در دکوراسیون محبوب شده است، رنگ مشکی است. تصور کنید برای مدت زیادی بخش هایی از خانه شما با رنگ سیاه دکور شود؛ در این صورت علایمی چون افسردگی، بی حوصلگی و… پس از مدتی در شما ظاهر می شود. - ایجاد بیماری:
یکی از مزایایی که برای روفرشی با رنگ تیره گفته شد، مقاومت بیشتر آن ها نسبت به آلودگی بود. این مورد در صورت بی توجهی می تواند باعث بروز بیماری ها شود. چرا که این مقاومت به معنی کثیف نشدن نیست بلکه به معنای نشان ندادن کثیفی است.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم با پرداختن به ویژگی های مثبت و منفی روفرشی های تیره رنگ دید خوبی برای شما ایجاد کنیم. در صورتی که قصد شما برای خرید این روفرشی ها جدی است، توصیه می کنیم یا از سبک های ترکیبی آن ها، مانند مشکی طلایی- کرم قهوه ای و…، استفاده کنید.
به طور کلی انتخاب از بین روفرشی با رنگ تیره و روفرشی رنگ روشن علاوه بر سلیقه به پارامترهای دیگری نیز بستگی دارد که به برخی از آنها اشاره کردیم. در نتیجه اگر قصد خرید روفرشی دارید حتما این نکات را مرور کنید تا بهترین انتخاب را برای خرید روفرشی داشته باشید.